Toetstrainer Geschiedenis en maatschappelijke verhoudingen

Vorige Artikel 5 van 5
€ 9,95 (inclusief 6% BTW)
Voorraad 1 stuk
Aantal
titel:Toetstrainer Wereldorientatie Geschiedenis en maatschappelijke verhoudingen
auteur:Kuipers, Sietse
ISBN:9789061127819
uitgever:Karakter Uitgevers BV

 

Inhoud van deze  cd-rom
Deze cd-rom omvat het onderdeel Wereldoriëntatie van de CITO eindtoets groep 8 en bevat oefenstof voor geschiedenis en maatschappijleer in 1000 opgaven verdeeld over ruim 40 categorieën: o.a. de hoofdzaken van de geschiedenis van Nederland in 11 tijdsperioden, de rechtsstaat, democratie, internationale organisaties en wereldgodsdiensten. De opgaven worden ondersteund met talloze afbeeldingen en tijdbalken, die helpen de oefenstof begrijpelijker te maken.

Beschrijving
De CITO Eindtoets Basisonderwijs (CITO-toets) in groep 8 is bedoeld om leerkrachten te ondersteunen bij het geven van een juist advies over het meest geschikte vervolgonderwijs voor leerlingen. Het behaalde resultaat is niet van doorslaggevende betekenis, maar wordt wel als indicator gezien voor het succesvol doorlopen van het geadviseerde schooltype.

Op vrijwel alle basisscholen oefenen leerlingen in groep 7 en 8 met CITO Eindtoetsen van voorafgaande jaren. Hiermee krijgen leerkrachten en ouders een eerste indruk van het niveau waarop de kinderen zich op dat moment bevinden. Het nakijken van de toetsen en het trekken van conclusies over eventuele hiaten in kennis en vaardigheden, vergt echter veel tijd. De Toetstrainer-reeks is dan een uitstekend hulpmiddel dat zowel op school als thuis kan worden ingezet.

Iedere Toetstrainer-titel bevat tenminste 1000 opgaven. Geheel volgens de indeling van de CITO Eindtoets Basisonderwijs kan de leerling op de computer oefenen op drie oefenniveaus. Op oefenniveau 1 werkt het kind zonder tijdsdruk, op niveau 2 met (toenemende) tijdsdruk, Op niveau 3 oefent het kind onder dezelfde condities als tijdens de echte CITO Eindtoets.

Het programma houdt van alle gemaakte opgaven bij welke fout werd gemaakt. Komt een bepaalde fout (te) vaak voor, dan slaat de software alarm. Ouders en leerkrachten kunnen op ieder gewenst moment overzichten oproepen van de gemaakte fouten. Zo kan eenvoudig worden bepaald op welke gebieden extra instructie nodig is. Als het kind op de zwakke punten extra uitleg krijgt, zal het daarna nóg beter voorbereid aan de CITO Eindtoets beginnen.

Kenmerken van de serie Cito Toetstrainers
* Zelfstandig oefenen op de PC voor de CITO Entreetoets in groep 7 en de CITO Eindtoets Basisonderwijs in groep 8
* Geschikt voor de CITO Toetsen 2018
* Geconcentreerd oefenen voor de CITO toets met meerkeuzevragen
* Per titel minimaal 1000 of 1500 opgaven
* Drie oefenniveaus: met en zonder tijdsdruk en hulp
* Logboek en foutenregistratie per gebruiker
* Software slaat alarm bij te veel fouten per categorie
* Software kijkt de opgaven na: goede en foute antwoorden zijn per categorie zichtbaar
* Met beheermodule voor ouders en leerkrachten
* Sluit aan bij alle onderwijsmethoden
* Thuis en op school inzetbaar

Let op
Geschikt voor Windows

© 2011 - 2018 Webwinkel Citotrainer Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie